· 

Duitse Hefezopf

Paasontbijt met familie of vrienden? Je kunt niet zonder een Duitse Hefezopf. 


Ingrediënten

  • 50 g boter in stukjes, en een beetje meer om in te vetten
  • 300 g melk
  • 20 - 60 g suiker
  • ½ blokje gist (20 g)
  • of 2 theelepels droge gist (8 g)
  • 550 g tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei, geklopt, voor coating

Bereiding

1. Vet een grote kom lichtjes in en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

2. Doe de melk, suiker, boter en gist in de mengkom en verwarm gedurende 3 min/37°C/niveau 2.

 

3. Voeg de bloem en het zout toe en kneed het deeg, Kneedfunctie/ 3 minuten. Doe het deeg in de voorbereide kom, dek af met huishoudfolie of een vochtige theedoek en laat op een warme plaats rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is (ongeveer 1 uur).

 

4. Verdeel het deeg in 3 stukken en rol elk stuk deeg uit tot een streng (ongeveer 45 cm lang). Maak de 3 strengen deeg aan één kant aan elkaar vast, vlecht ze tot een vlecht en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bedek de vlecht opnieuw met huishoudfolie of de vochtige keukenhanddoek en laat hem op een warme plaats staan tot hij ongeveer in volume verdubbeld is (ongeveer 30 minuten). Verwarm gedurende deze tijd de oven voor op 180°C.

 

5. Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei en bak 25-30 minuten (180°C). De vlecht is klaar als hij hol klinkt als je op de onderkant tikt. Laat de vlecht afkoelen op een rooster, snijd in plakken en serveer.

 

 

 

Hefezopf - Cookidoo® – das offizielle Thermomix®-Rezept-Portal

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0