Malen met de Thermomix®

Met zijn krachtige motor en hoogwaardige mes maalt de Thermomix® verschillende soorten graan, maar ook noten, suiker, koffie of Parmezaanse kaas in enkele seconden grof of fijn zonder enige moeite. Naast granen als tarwe, rogge en spelt kun je thuis ook gedroogde peulvruchten als bonen, linzen en kikkererwten of rijst zelf tot meel malen. Dit is een snel en goedkoop alternatief voor graanmeel en ideaal voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie. De ingrediënten smaken het best vers gemalen. 

 

Zo heb je altijd vers gemalen voedsel, kruiden en dergelijke bij de hand.

Noten en amandelen zijn in in 10 seconden fijngemalen. Als je peperkorrels en andere specerijen, koffiebonen of altijd verse in kleine hoeveelheden tot poeder verwerkt, blijven de karakteristieke aroma's optimaal behouden. En oud brood of broodjes kun je optimaal gebruiken in de vorm van paneermeel. 

 

Je kunt veel geld besparen door je eigen granen te malen, want de ongemalen producten zijn vaak veel goedkoper dan de gemalen producten.  Naast granen zoals tarwe, spelt en rogge kun je ook gedroogde peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten thuis zelf tot meel malen. Zo hebben mensen met glutenintolerantie goede, snelle en goedkope alternatieven voor graanmeel.

Extra tip:

Je eigen poedersuiker maken is eenvoudig: doe gewoon suiker in de mengbeker en maal het tot een fijn poeder gedurende 15 tot 20 seconden op de hoogste stand.

 

Extra tip:

Zorg ervoor dat u de ingrediënten in kleinere porties verdeelt als de totale hoeveelheid groot is (bv. chocolade in porties van 200 g), zo krijgt u het beste resultaat. 

 

Zelfgemaakte plantaardige melk - cashewnotenmelk

Kies een van onze Thermomix® aanbiedingen!

Thermomix® functies en modi