Sous-vide koken met de Thermomix® TM6

Bij sous-vide koken wordt het voedsel (vlees, vis en groenten) bijzonder gelijkmatig gekookt in een vacuüm afgesloten plastic zak in een waterbad bij een lage temperatuur. Omdat de kooktemperaturen bij sous-vide koken onder de 100 °C liggen, is deze methode bijzonder zacht en is het resultaat perfect. De vuistregel "watertemperatuur = kerntemperatuur" is van toepassing. Hierdoor blijven voedingsstoffen en aroma op een unieke manier behouden. Zo zorgt het voorgaren van biefstuk, die vervolgens slechts kort wordt dichtgeschroeid in een pan of op de grill, voor een perfect resultaat.

 

Kleinere hoeveelheden kunnen in het kookmandje worden bereid. Voor het sous vide koken van grotere hoeveelheden rechtstreeks in de mengbeker wordt het gebruik van een mesbeschermer in de vorm van de "Wave" of het "Peeler" aanbevolen.

 

Extra tip:

Als de vacuümzakken niet voldoende bedekt zijn met water, voeg dan wat meer water toe aan de mengkom. Zorg ervoor dat u de maximale capaciteit van de mengkom niet overschrijdt.

 

Als u geen vacuümsealer hebt, kunt u ook voor levensmiddelen geschikte zipperzakjes gebruiken waar u de lucht uit knijpt.

 

U kunt ook speciale recepten voor deze modus vinden op het digitale Thermomix® receptenportaal Cookidoo® in de collectie "Sous-vide koken".

Kies een van onze Thermomix® aanbiedingen!

Thermomix® functies en modi