· 

Granola

Hoe ziet je ontbijt eruit? Sneak peek op de onze 😋😉 Met Thermomix, maak je eigen Granola voor een gezonde start elke ochtend! Het is super gemakkelijk, gezond & kosteneffectief 💶 U kunt er van genieten met een yoghurt, verspreiden over uw fruit of gewoon met uw favoriete melk 🥛... 

Ingrediënten

100 g bananenchips

50 g rijstwafels, gehalveerd

200 g noten, heel, gemengd (bv. hazelnoten, amandelen, walnoten, pinda's)

80 g boekweitschilfers

50 g amarant, gepofte

50 pompoenzaden

50 g zonnebloempitten

25 g lijnzaad

25 g sesamzaad

150 g esdoornsiroop

40 g zonnebloemolie

1 gestrande TL kaneel (optioneel)

1 snuifje zout

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen tot 160°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe bananenchips en rijstwafels in de mengkom, hak grof voor 3 sec/niveau 5 en giet het in een grote kom.
  3. Doe de noten in de mengkom, hak ze 3 sec/niveau 5 en breng ze over naar de grote kom.
  4. Plaats de kom met de gehakte ingrediënten op het deksel van de mengkom. Weeg boekweitvlokken, amarant, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad, meng en zet opzij.
  5. Voeg ahornstroop, olie, kaneel en zout toe aan de mengkom, verwarm gedurende 2 min./100°C/niveau 2, voeg toe aan de kom en meng goed met een spatel. Verdeel het vochtige muesli mengsel gelijkmatig over de voorbereide bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten (160°C) in het onderste derde deel van de oven, waarbij u het elke 5-10 minuten goed mengt, bijv. met een houten lepel, zodat het muesliamateriaal gelijkmatig, maar niet te donker, bruin wordt.
  6. Haal de muesli uit de oven en laat het geheel afkoelen op de bakplaat. Serveer de muesli met yoghurt en fruit of bewaar het in een bewaarglas.

Reactie schrijven

Commentaren: 0