· 

New Yorkse cheesecake met aardbeiensaus

Als je van cheesecake houdt, serveer deze dan gewoon of met je favoriete topping! Niet alleen heerlijk, maar ook erg indrukwekkend.

Ingrediënten

Biscuit

60 g boter, in stukjes gesneden, plus extra om in te vetten

150 g spijsverteringskoekjes

20 g suiker

Vulling

250 g suiker

1000 g roomkaas, zacht

4 eieren

2 el maïzena

200 g zure room

1 citroen, geschild (geen wit merg) en geperst

Aardbeiensaus

250 g verse aardbeien, gesnoeid en in helften gesneden

15 g suiker

Bereiding

Biscuit

1. Vet een springvorm (23 cm) in met bakpapier en zet opzij.

2. Doe boter in een mengbeker en smelt 2 min/50°C/snelheid 2.

3. Voeg koekjes en suiker toe en maal 2 sec/snelheid 7 of tot fijne kruimels. Druk het mengsel gelijkmatig in de bodem van de voorbereide cakevorm en zet in de koelkast om op te stijven tot het nodig is. Maak de mengkom schoon en droog.

Vulling

4. Verwarm de oven voor op 130°C.

5. Doe suiker en 500 g roomkaas in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 5 met behulp van een spatel.

6. Voeg de resterende 500 g roomkaas toe en mix 15 sec/snelheid 5, met behulp van een spatel. Schraap de zijkanten en bodem van de mengkom af met een spatel.

7. Voeg de resterende cheesecake-ingrediënten toe en mix 20 seconden op snelheid 5 met behulp van een spatel. Schraap met een spatel de zijkanten en bodem van de mengbeker schoon en mix nog eens 20 seconden/snelheid 5 of tot het goed gemengd is.

8. Giet de vulling over de biscuitbodem en bak 1 uur en 30 minuten (130°C) of tot het stevig is maar nog een beetje wiebelt in het midden.

9. Zet de oven uit maar laat de cheesecake binnen met de ovendeur open om af te koelen (ongeveer 1 uur).

10. Zet minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast, totdat de cheesecake volledig is afgekoeld en opgesteven. Maak de mengkom schoon en droog. 

Aardbeiensaus

11. Doe de aardbeien en suiker in de mengbekeren kook 5 min/100°C/tegen de klok in/snelheid 1 of tot de aardbeien net zacht en stroperig zijn. Plaats het Varoma-bakje zonder Varoma-deksel in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengbeker. Zet de Varoma opzij. Giet de aardbeiensaus in een kom en zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur (ongeveer 20 minuten).

12. Haal de cheesecake uit het blik en leg hem op een serveerbord. Werk af met afgekoelde aardbeiensaus en snijd in plakjes om te serveren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0