· 

Zelfgemaakte roomboter

 

Op Cookidoo vond ik twee recepten voor roomboter gemaakt van verse room. Als bijproduct krijg je dan karnemelk en dat is wat je nodig hebt als ingredient voor allerlei lekkers in de thuisbakkerij.

 

De boter blijft zeker drie weken tot een maand goed in de koelkast. De resulterende karnemelk ontstaat door het scheiden (karnen) van de boter van de (verzuurde) room. Je kan het invriezen als je het niet binnen een week gaat gebruiken.

Carmen Cremades

Ingrediënten

 

500 g gekoeld water) room. Je kan het invriezen als je het niet binnen een week gaat gebruiken.

20 g boter

Bereiding

1. Plaats de vlinder. Doe de pure room in de mengkom. Klop 1-3 min/snelheid 4, of tot de vaste stoffen en de vloeistoffen zich hebben gescheiden. Verwijder de vlinderklopper.

 

2. Gebruik de sudderkorf om de vloeistoffen uit de vaste stoffen te zeven. U kunt de karnemelk (vloeistoffen) voorlater gebruiken, als u dat wilt.

 

3. Doe het water en de vaste bestanddelen van de boter in de mengkom en meng 6-10 sec/snelheid 4. Vloeistoffen en vaste bestanddelen moeten weer worden gescheiden.

 

4. Gebruik de suddermand opnieuw en zeef vloeistoffen uit vaste stoffen een tweede keer, zodat er alleen nog maar boter overblijft

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0