· 

Zwart-witte koekjes

Zwart-wit koekjes zijn een soort koekjes gemaakt van korstdeeg met verschillende patronen, die ontstaan doordat een deel van het deeg cacao bevat. Er zijn verschillende patronen voor zwart-witte koekjes. Deze omvatten spiraalvormige patronen, gestreepte patronen, schaakbordpatronen, cirkelvormige patronen en willekeurige patronen. Probeer ze uit en geniet van de heerlijke kunstwerkjes. 

Ingrediënten

250 g bloem en iets meer om mee te werken

1 theelepel bakpoeder, bijvoorbeeld bakpoeder van Dr Oetker

150 g suiker

1 zakje vanillesuiker, bijvoorbeeld van Dr Oetker

1 snufje zout

½ flesje rumaroma (Dr. Oetker)

1 ei

125 g boter, zacht, in stukjes

15 g cacao

10 g melk

1 eiwit

Bereiding

1. Doe de bloem, het bakpoeder, 150 g suiker, de vanillesuiker, het zout, het rumaroma, 1 ei en de boter in de mengkom, meng gedurende 20 seconden/snelheidsstand 6 tot een deeg en kneed de helft van het deeg.

 

2. Voeg voor het donkere deeg de cacao, 15 g suiker en melk toe aan de mengkom en kneed gedurende 10 seconden/snelheidsstand 5. Vorm het lichte en donkere deeg tot een bal en laat ze afzonderlijk, gewikkeld in huishoudfolie, ongeveer 30 minuten afkoelen.

 

4. Het deeg kan bewerkt worden tot een slakkenpatroon, een schaakbordpatroon of tot donuts. Slakpatroon: Rol het lichte en donkere deeg uit tot een gelijkmatige rechthoek (ongeveer 30 x 15 cm) op een met bloem bestoven werkvlak, bestrijk één rechthoek met een dun laagje eiwit, leg de tweede rechthoek erop en bestrijk ook deze. Rol strak op vanaf de lange kant.

 

5. Zet de deegrolletjes of -blokken een tijdje in de koelkast zodat ze makkelijker te snijden zijn. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

 

6. Snijd de deegrolletjes of blokken in 60 plakjes van ongeveer 5 mm dik, leg ze op de voorbereide bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten (180°C).

Haal het gebak met bakpapier van de bakplaat, laat afkoelen op een rooster en serveer of bewaar in een koekjesvorm.

 

https://cookidoo.de/recipes/recipe/de-DE/r249668

Reactie schrijven

Commentaren: 0