· 

Bosbessenbroodjes met citroenglazuur

Zoete bosbessenbroodjes met citroenglazuur - een makkelijk en heerlijk snackidee. Wist je dat je met de Thermomix het perfecte gistdeeg kunt maken door de gist in de Thermomix te activeren op 37 graden Celsius? Hierdoor wordt het deeg zo luchtig als een wolk.

Ingrediënten

130 g melk

½ blokje verse gist (20 g)

80 g suiker

1 geh. theelepel vanillesuiker, zelfgemaakt

60 g boter, in stukjes, en iets meer om in te vetten

400 g bloem en iets meer om mee te werken

2 eieren

½ citroen, onbehandeld, schil geraspt, sap uitgeperst

1 snufje zout

120 g bosbessenjam

150 g bosbessen, zo klein mogelijk

100 g roomkaas

 

Bereiding

1 Doe de melk, gist, 40 g suiker en vanillesuiker in de mengbeker en verwarm 3 minuten/37°C/snelheidsstand 1. Vet tijdens deze tijd een grote kom in.

 

2. Voeg de bloem, boter, eieren, citroenrasp en zout toe aan de mengbeker, kneed functie/ 3 minuten, doe het over in de voorbereide kom, dek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats. Spoel in deze tijd de mengkom om en vet een springvorm (Ø 26 cm) in.

 

3. Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven werkvlak, rol het uit tot een rechthoek (ca. 30 x 45 cm), bestrijk het met jam en verdeel de bosbessen erover, laat rondom een rand van ca. 2 cm vrij. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd het met een scherp mes in 12 plakken. Leg de plakken rechtop, uit elkaar, in de voorbereide springvorm, dek af en laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek. Verwarm aan het einde van deze tijd de oven voor op 180°C.

 

4. Bak de bosbessenbroodjes 25-30 minuten (180°C). Ga gedurende deze tijd verder met het recept.

 

5. Doe 40 g suiker in de mengkom, pulseer 15 seconden/snelheidsstand 10 en schraap af met de spatel.

 

6. Voeg de roomkaas en 1 theelepel citroensap toe, mix gedurende 1 minuut/37°C/snelheidsstand 1 en verdeel over de nog warme slakken. Laat het glazuur een beetje drogen en serveer de bosbessenbroodjes lauwwarm of koud.

Reactie schrijven

Commentaren: 0