· 

Cashewmelk

 Zelfgemaakte Cashewmelk is klaar in 5 minuten. Er zijn geen toevoegingen en conserveringsmiddelen! Ik vind het heerlijk!

Ingrediënten

200 g rauwe cashewnoten

995 g water, verdeeld

1 el natuurlijk vanille-extract, puur

 

Bereiding

1. Doe de cashewnoten en 200 g water in de mengkom, plaats het suddermandje in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengkom en kook 10 min/100°C/snelheid 1. Verwijder het suddermandje en zet apart.
2. Voeg de resterende 795 g water en vanille toe, plaats de maatbeker en start Blendfunktie/1 min. Bekleed het pruttelmandje met een zakje notenmelk en plaats het in een grote kom. Giet het mengsel in het voorbereide pruttelmandje. Zeef het mengsel door het notenmelkzakje (knijpen om alle vloeistof eruit te halen). Breng het over in glazen flessen, dek af en zet in de koelkast tot het moment van serveren (zie Tip). Bewaar melk tot 5 dagen in de koelkast. Koud serveren

Reactie schrijven

Commentaren: 0